Bij temperaturen lager dan 7° Celsius adviseren wij u om te wisselen naar winterbanden. In koude omstandigheden verhogen winterbanden uw veiligheid en die van uw passagiers. Bovendien slijten winterbanden op een koud wegdek veel minder snel. U bespaart er dus ook mee. Onze bandenspecialisten adviseren u graag het juiste type winterbanden, op maat volgens uw rijgewoontes en wagen. Uw veiligheid is ons beroep.
Zoek hier uw bandenspecialist en vraag online een prijsofferte voor winterbanden.
Winterbanden
Uw bandenspecialist is expert in winterbanden
Waarom kiezen voor winterbanden?
Wanneer het kouder is dan 7° Celsius en de weersomstandigheden veranderen. In Nederland is het gemiddeld een half jaar kouder dan 7° Celsius. Zeg maar van oktober tot en met maart. Dan is het raadzaam om over te stappen op winterbanden. Wanneer u op dat moment rijdt met zomerbanden, dan neemt u een groot veiligheidsrisico. De koude maakt het rubber van de banden te hard. Daardoor vermindert de grip op het wegoppervlak. Onze oplossing? Winterbanden in de koude maanden, zomerbanden in de warmere.
Kiest u voor rijden of glijden?
In de winter hebt u zes keer meer risico op een ongeval dan in de zomer. Uw banden spelen – net als het gladde wegdek – een belangrijke rol in dit verhoogd ongevalrisico.
Alleen met uw vier banden maakt u contact met het wegdek. U hebt er voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers alle belang bij om de juiste winterbanden te selecteren.
Schakel tijdig over van zomer- op winterbanden
De winter begint voor uw banden al vanaf 7° Celsius. U wacht dus best niet tot het sneeuwt of ijzelt. Winterbanden hebben zachtere rubber, waardoor de grip van uw winterbanden op glad en nat wegdek veel steviger is. Zomerbanden hebben het omgekeerde effect.
Winterbanden zijn bovendien anders geprofileerd. Het typische profiel van een winterband grijpt beter in op het wegdek in de winter. Daardoor daalt de remafstand aanzienlijk bij temperaturen onder 7° Celsius, en zeker bij een nat wegdek of een wegdek met sneeuw en ijzel.
Zijn twee winterbanden niet voldoende?
Neen, want met twee winterbanden op de aangedreven as voorziet u zichzelf alleen van trekkracht bij het optrekken. Twee winterbanden zijn niet voldoende om uw voertuig beter te controleren en veiliger te rijden. U hebt absoluut nood aan vier winterbanden.
Bij slechts twee winterbanden loopt u het risico dat het voertuig ofwel gaat draaien en te gemakkelijk spint. Dat is wanneer de winterbanden op de vooras worden gemonteerd. Wanneer u alleen op de achteras winterbanden laat monteren, loopt u het risico rechtdoor te gaan in een bocht.
Hoe herkent u winterbanden?
Winterbanden hebben een kenmerkend profiel en een sneeuwvloksymbool. Ook banden met een M+S aanduiding zijn winterbanden.
Het kenmerkend profiel van een winterband herkent u aan de lamellen, profielblokken en diepe brede groeven. De lamellen zijn de smalle inkepingen in de profielblokken van de winterband. Ze verdelen het loopvlak van de band in vele kleine stukjes. Hierdoor heeft de winterband meer aangrijpingspunten en verbetert de grip op het wegdek.
De groeven in het profiel van een winterband zijn dieper en breder dan een zomerband.
Op de zijkant van een winterband staat altijd het ‘three peak mountain snowflake symbol’ of kortom het sneeuwvloksymbool vermeld.
Winterbanden beschikken over een minimale profieldiepte van 4mm. Is het profiel minder diep? Dan is de band te versleten en verliest deze de beoogde grip in winterse omstandigheden.
Een prijs weten voor winterbanden?
Veiligheid, vertrouwen, service en voor u de beste deal in winterbanden staan voor ons centraal. Zoek een bandenspecialist in uw buurt voor deskundig advies. Vraag vervolgens online een prijsofferte aan of maak een afspraak.
Zoek nu een bandenspecialist in uw buurt